Ohjelmisto

Miiko Toiviainen: Kepeä elämäni

Kepeä elämäni on omakohtainen, runollinen, laulullinen, vastaansanomaton ja pohjattoman leikkisä monologi siitä, miten sen kertojan transtausta on kääntynyt voimavaraksi ja onnellisuuden lähteeksi.

”Transihmisyydestä on puhuttu viime aikoina mediassa aika paljon, mutta usein vain traagisten ja synkkien kohtaloiden kautta. Mä koen, että muunkinlaisia näkökulmia kaivataan – joten tässä on mun omani.”
– Miiko

Miiko Toiviainen on helsinkiläinen näyttelijä, joka valmistui Teatterikorkeakoulusta 2018 ja on sittemmin näytellyt muun muassa Helsingin Kaupunginteatterissa, Samppalinnan Kesäteatterissa, Teatteri Vanhassa Jukossa ja NAMT-musikaalifestivaaleilla New Yorkissa. Teatteri Takomossa hän on vieraillut Vuoden perhe -esityksessä keväällä 2018.

Miiko Toiviainen valittiin Vuoden nuoreksi lausujaksi Kajaanin Runoviikolla vuonna 2018. Voiton myötä Toiviaiselta tilattiin esitys vuoden 2019 Runoviikolle. Kajaanin ensi-iltansa lisäksi Kepeä elämäni -monologi on hurmannut yleisönsä mm. Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikolla sekä Lahden Teatteri Vanhassa Jukossa. Turun Sanomien kriitikko kirjoitti esityksestä otsikolla: “Kepeä elämäni on esitys, joka kaikkien pitäisi nähdä.”

Kesto n. 1 h

Näyttämöllä: Miiko Toiviainen

Ohjaaja: Riikka Oksanen

Dramaturgi: Aino Pennanen

Sävellys ja äänisuunnittelu: Eeva Kontu

Visuaalinen suunnittelu: Sofia Palillo

Musiikin tuotanto: Mikko Renfors

Esitykset

Miiko Toiviainen: Kepeä elämäni
28/14 €
Miiko Toiviainen: Kepeä elämäni
28/14 €

Tilaa Takomon uutiskirje

Teatteri Takomo lähettää satunnaisesti uutiskirjeitä. Emme spammaa.

Tietosuojaseloste