Ohjelmisto

Liikunnan ilot

Esitys kuntosaliharjoittelusta, rakkaudesta ja ruumiista. 

Liikunnan ilot on esitys, ”jonka kaikki kohtaukset sijoittuvat kuntosalille. Kaikki. Keskusteluja käydään kuntosaliharjoittelun ja -oleilun lomassa.” 

Työryhmä on ottanut näytelmäkirjailijan yllämainitun näyttämöohjeen todella kirjaimellisesti ja he ovat rakentaneet Teatteri Takomon näyttämölle ihan oikean kuntosalin. Esitys rakentuu esiintyjien ihan oikeasta kuntosaliharjoittelusta. Jännitteet eivät rakennu henkilöiden vastakkaisista tahdonsuunnista tai ikuisista ihmisyyden kysymyksistä, vaan yksinkertaisista asioista: jaksaako henkilö vetää maasta 120kg? Jaksaako toinen henkilö tehdä kahdeksan toistoa penkkipunnerrusta 75 kilon painoilla? Jaksaako kolmas juosta koko ensimmäisen näytöksen juoksumatolla? 

Kuntosali on kuva nykyihmisen ponnistelusta kuolemaa vastaan. Miltä se näyttää, kun se asetetaan katseen alle, teatterinäyttämölle? Tuottaako treenaaminen meille mielihyvää? Treenaammeko me liikunnan ilosta vai tullaksemme joksikin? Onko kysymys siitä, että tarvitsemme pirstaloituneen ja prekaarin elämämme sekaan yhden luotettavan asian; oman kehomme, jota loputtomilla toistoilla kuntosalilla voimme vahvistaa ja tehdä lopulta kaikkivoipaiseksi?

Esitys on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Teatteri Takomon yhteistuotanto 

Kesto: 2 tuntia 10 minuuttia sisältäen väliajan.
Esitystä ei suositella alle 16-vuotiaille. 

Teksti: Ella Kähärä

Ohjaus: Joel Härkönen

Lavastus: Kaisa Rajahalme

Pukusuunnittelu: Elina Ström

Valosuunnittelu: Veli-Ville Sivén

Äänisuunnittelu: Atte Kantonen

Näyttämöllä: Suvi Blick, Ida Sofia Fleming, Joel Hirvonen, Linda Hämäläinen, Milla Kuikka, Sara Paasikoski, Tuomas Rinta-Panttila ja työryhmä. 

Esitykset

Liikunnan ilot
28/14 €
Liikunnan ilot
28/14 €

Tilaa Takomon uutiskirje

Teatteri Takomo lähettää satunnaisesti uutiskirjeitä. Emme spammaa.

Tietosuojaseloste