Ohjelmisto

Laura Murtomaa: Alkusoitto – Mash Up!

Miksi äänet kuulostavat niin erilaisilta yöllä kuin päivällä? -Aristoteles. 

Mitään ääntä ei kuulla kahta kertaa samalla tavalla. Ääni ei välttämättä muutu miksikään, mutta omat tilanteemme ja suhteemme ääniin vaihtelevat jatkuvasti. -Raymond Murray Schafer, äänten ja äänimaisemien tutkija.

Alkusoitto-mash up! on esitys, jossa eri suunnat vetävät puoleensa, niin taiteessa kuin elämässäkin. Se ei ole joko/tai vaan sekä/että, tyylien ja asioiden sekoitus, mash-up kokonaisuus. Esitys koostuu neljästätoista yksittäisestä alkusoitosta. Alkusoitot ovat aiheiltaan suuria ja pieniä, yleisiä sekä henkilökohtaisia. Yhtenä aiheena on vapaus sekä oman paikan löytäminen jotta itsestä olisi eniten hyötyä maailmalle. Esityksen tehtävänä on auttaa ja kehittää sen tekijöitä siirtymään seuraavaan vaiheeseen elämässään sekä kutsua katsojia kysymään samoja kysymyksiä myös itseltään.

Mash-up (suom. survos, muussi) rakentuu maailmankuvalle joka on sirpaloitunut hetkittäisten ja vaihtuvien perspektiivien jatkumo. Musiikillisesti mm. afrokuubalainen ja suomalainen kansanmusiikki, flamenco, punk, playbackpop ja hip hop löytävät paikkansa, huumorin ohella, tässä nauha- ja livemusiikin kanssa läpisävelletyssä, mash-upiksi miksatussa esityksessä. Se pyyhkii pöytää edellisiltä ja valmistaa tietä seuraaville esityksille, varsinkin sille jossa pyritään irtautumaan, kantaen menneisyyden jälkiä lempeydellä ja ylpeydellä.

Alkusoitto-mash up! on myös varsinainen alkusoitto oopperalle nimeltä Epitaph – hyvästien kavalkadi, joka tulee ensi-iltaan Takomossa loppuvuonna 2016.

Mash-up (myös mashup, mesh, mash up, mash-up, blend, bootleg ja bastard pop/rock) on musiikkityyli, jossa yhdistetään kahden tai useamman yhtyeen tai artistin musiikkia yhdeksi kappaleeksi. Yhdisteltävät musiikkikappaleet voivat olla täysin eri musiikkigenreistä. -Wikipedia

Musiikki ja ohjaus: Laura Murtomaan

Näyttämöllä: Jaakko Kiljunen, Hanna Raiskinmäki, Ainu Palmu ja Laura Murtomaa

Valosuunnittelu: Ainu Palmu.

Kesto n. 1,45 h

Esitykset

Laura Murtomaa: Alkusoitto – Mash Up!
20/13 €
Laura Murtomaa: Alkusoitto – Mash Up!
20/13 €

Tilaa Takomon uutiskirje

Teatteri Takomo lähettää satunnaisesti uutiskirjeitä. Emme spammaa.

Tietosuojaseloste