Ohjelmisto

Kati Kaartinen / Kaisa-Liisa Logrén : Sinusta tehtiin laulu

Sinusta tehtiin laulu on runonkaltainen näytelmä muistin ja minän haurastumisesta ja hiipumisesta. Se kertoo tarinan Hannasta, joka vasta äitinsä kuoltua alkaa muistaa ja kaivata. Äitiänsä, itseänsä.

Näytelmä on lohdullinen laulu nähdyksi tulemisen elintärkeydestä. Se muistuttaa myös leikin ja ilon tärkeydestä ihmisen elämässä, aivan loppuun asti.

Sinusta tehtiin laulu sai alkusysäyksensä osana Teatteri Takomon vanhustyöprojektia syksyllä 2010, kun teatterilaiset järjestivät lukutuokioita mm. Myllypuron palvelukeskuksessa. Näytelmäkirjailija Kati Kaartinen seurasi tilanteita, joissa näyttelijät toivat pieniä esityksiä ja lukuhetkiä palvelutalon asukkaille. Vanhukset olivat eriasteisesti muistisairaita, mutta tuokiot saivat aikaan voimakkaan kokemuksen samassa hetkessä olemisesta.

”Minulle on tärkeää viedä taide-elämyksiä niiden ihmisten luo, jotka eivät pääse taiteen luo muuten. Vaikka kyseessä olisi muistisairas vanhus, joka ei pystyisi erittelemään kokemaansa, on itse taiteen kokeminen ja taiteilijoiden kohtaaminen arvokas hetki, sekä vanhuksille että taiteilijoille, palvelukeskuksien henkilökuntaa unohtamatta. Mutta yhtä tärkeää on tuoda sille yleisölle, joka pääsee omin voimin teatteriin, nähtäväksi toisenlainen maailma. Se maailma, jossa yksinäinen, hiljainen ja avuton ihminen hetkeksi asettuu eteemme, peilin tavoin”, kirjoittaa Kaartinen.

Lea-palkitun näytelmäkirjailija Kati Kaartisen teksti on humaani puheenvuoro ihmisestä, jonka identiteetti, minuus huuhtoutuu hiljalleen pois. Se on kuvaus läheisen menettämisestä, kuoleman lähestymisestä ja luopumisesta.

Sinusta tehtiin laulu on tuotettu yhteistyössä Rospuutto-ryhmän kanssa.

Rospuutto-ryhmä

Näytelmäkirjailija:
Kati Kaartinen

Ohjaaja:
Kaisa-Liisa Logrén

Lavastus ja puvustus:
Kaisa Rasila

Valosuunnittelu:
Anna Pöllänen

Koreografi:
Kaisa Niemi

Äänisuunnittelu:
Tuomas Fränti

Lavalla:
Minna Aro, Tarja Heinula, Jukka Juolahti, Niina Sillanpää ja Hannes Suominen

Esitykset

Kati Kaartinen / Kaisa-Liisa Logrén : Sinusta tehtiin laulu
25/18 €
Kati Kaartinen / Kaisa-Liisa Logrén : Sinusta tehtiin laulu
25/18 €

Tilaa Takomon uutiskirje

Teatteri Takomo lähettää satunnaisesti uutiskirjeitä. Emme spammaa.

Tietosuojaseloste