Ohjelmisto

Kalauz / Schick / Klein / Ekholm / Koskinen / Partanen / Häkkinen: Common Sense Complex

Common Sense Complex on kopioiden verkosto. Sen alkuperäisenä lähteenä on CMMN SNS PRJCT, esitys, jonka tekijöitä ovat argentiinalainen Laura Kalauz ja sveitsiläinen Martin Schick. Festivaalin esitykset kopioivat paitsi alkuperäistä lähdettä, myös toisiaan, ja kenties itseään. HUOM: Osa esityksistä on laittomia.

30.11. klo 19 / 1.12. klo 19 / 3.12. klo 19 / 4.12. klo 19
CMMN SNS PRJCT (Legal copy) on virallinen kopio samannimisestä esityksestä. CMMN SNS PRJCT käsittelee nykyteatterin keinoin ostamista, vaihtamista, omistamista ja ”tervettä järkeä”. Esitys luo vapaan kaupankäynnin ja seikkailun areenan, tirkistelyn ja osallistumisen välisen tilan. Legal Copy pyrkii kopioimaan alkuperäisteoksen mahdollisimman tarkasti. Työryhmä osti CMMN SNS PRJCTin oikeudet huutokaupassa Virossa, kesällä 2012.

3.12. klo 21 / 5.12. klo 18
CMMN SNS PRJCT (Illegal Copy) on laiton kopio alkuperäisestä teoksesta, sisältäen useita virheitä ja puutteita. Se on myös kopio Hangö Teaterträff -festivaalilla esitetystä Illegal Copy -esityksestä, johon sillä ei ole oikeuksia sen enempää kuin alkuperäiseenkään. Esityksen katsominen on laiton toimenpide ja tapahtuu katsojan omalla vastuulla.

4.12. klo 21
CMMN SNS PRJCT (Cheap Pirate Copy) on nimensä mukaisesti halpa piraatti. Esitys käyttää materiaalinaan sekä edellä mainittuja teoksia että tekijöiden muista lähteistä lainaamia ja varastamia osia. Esityksessä tehdään useita laittomia tekoja, sekä selvitetään kuka huoneessa onkaan syyllinen ja mihin. Työryhmällä ei ole minkäänlaisia oikeuksia omaan esityskopioonsa/tähän teokseen.

5.12. klo 20
KESKUSTELU Alkuperän kuolema – keskustelua tekijyydestä ja kopioinnista. Onko prosessi korvannut ”teoksen”? Jos kaikki on iteraatiota, versiota, kopiota, muunnelmaa, pastiissia, mitä se kertoo tavastamme nähdä ja ymmärtää maailmaa, taidetta, tekemistä? Keskustelemassa työryhmien jäsenet ja taiteilija Kimmo Modig. Keskustelua vetää Johannes Ekholm.

TYÖRYHMIEN JÄSENET:

CMMN SNS PRJCT (Alkuperäisteos): Laura Kalauz ja Martin Schick

CMMN SNS PRJCT (Legal copy): Willehard Korander, Edith Holmström, Anni Klein, Kristian Ekholm, Johannes Ekholm ja Annina Blom

CMMN SNS PRJCT (Illegal Copy): Pekko Koskinen (Todellisuuden tutkimuskeskus)

CMMN SNS PRJCT (Cheap Pirate Copy): Jarkko Partanen ja Anna-Maria Häkkinen

Esitykset

Kalauz / Schick / Klein / Ekholm / Koskinen / Partanen / Häkkinen: Common Sense Complex
10–24 €
Kalauz / Schick / Klein / Ekholm / Koskinen / Partanen / Häkkinen: Common Sense Complex
10–24 €

Tilaa Takomon uutiskirje

Teatteri Takomo lähettää satunnaisesti uutiskirjeitä. Emme spammaa.

Tietosuojaseloste