Ohjelmisto

Hajuvesi

Youssef Asad Alkhatib oli kuusivuotias, kun kuuli opettajaltaan biologisen äitinsä kuolleen. Järkyttynyt pikkupoika luuli äitipuoltaan murhaajaksi ja halusi kostaa. Aseeksi valikoitui hajuvesi, jonka tuoksu on seurannut häntä siitä lähtien.

Nyt toista vuotta Teatterikorkeakoulussa näyttelijäksi opiskeleva Asad Alkhatib on tehnyt monologiesityksen elämänsä tapahtumista, jotka ovat kuljettaneet ja kasvattaneet häntä. Palmyrassa Syyriassa vuonna 2000 syntynyt Asad Alkhatib on kulkenut kotimaastaan ensin yksin Kreikkaan, sitten alaikäisenä perheettömänä kiintiöpakolaisena Suomeen. Suomessa 16-vuotiaan voimakas tahto tulla näyttelijäksi viitoitti tietä ensimmäisestä päivästä lähtien.

Hajuvesi on Asad Alkhatibin ensimmäinen oma soolo. Esitys on myönteisyyttä ja läsnäolon voimaa huokuva puheenvuoro nuoren ihmisen peräänantamattomuudesta ja rohkeudesta mennä kohti haaveita. Ulkoilmaesitykseksi kesällä 2022 luotu monologi nähdään Teatteri Takomossa kolme kertaa.

”Tämä esitys kertoo elämästäni, sen käännekohdista. Haluan osoittaa, että pitää seurata elämän virtaa avoimin mielin. Yllätyksiä tulee käyttää hyväkseen eikä katsoa vain negatiivisia puolia.”

Asad Alkhatib on esiintynyt Kansallisteatterin Toinen koti -dokumenttiteatteriesityksessä ja näyttelijänä Sekasin-televisiosarjan kolmannella kaudella, joka kertoo turvapaikanhakijanuorista.

Esityksen kesto 45 min, ei väliaikaa.

Näyttämöllä: Youssef Asad Alkhatib
Teksti: Youssef Asad Alkhatib – Hassan Alsaleh
Alkuperäinen esityksen ohjaus: Hassan Alsaleh
Ohjaajan assistentti: Jalal Hajali
Valosuunnittelu ja esitysajot: Pinja Kokkonen
Valokuvat: Janna Räsänen

Esitykset

Hajuvesi
15 €
Hajuvesi
15 €
Hajuvesi
15 €

Tilaa Takomon uutiskirje

Teatteri Takomo lähettää satunnaisesti uutiskirjeitä. Emme spammaa.

Tietosuojaseloste