Ohjelmisto

Juho Mantere: Tohtori Frankenstein voittaa kuoleman

Kun hyväsydäminen Olio suljetaan yhteisön ulkopuolelle, muuttuu hän ihmiskunnalle ikuista sotaa julistavaksi hirviöksi. Mary Shelleyllä oli tästä omakohtaista kokemusta hänen kirjoittaessaan science fiction -genren luoneen merkkiteoksen Frankenstein – Uusi Prometheus vain 18-vuotiaana.

200 vuotta myöhemmin kuusi Teatterikorkeakoulun opiskelijaa sulki itsensä kahdeksi viikoksi hylättyyn navettaan vapauttaakseen sisäiset hirviönsä. Maaseudun pimeydessä moraalia ei tunneta. Nyt tämä kauhistuttava esitys saapuu maalta kaupunkiin, Helsingin Punavuoreen ja Teatteri Takomoon!

Suositusikäraja 13v. Kesto 2,5h, väliaika

Juho Mantere (s. 1987) valmistuu ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta keväällä 2019. Hän on erityisen kiinnostunut näytelmä- ja romaaniklassikoiden sekä teatterin uusien muotojen välisestä vuoropuhelusta. Hänen aiempia ohjauksiaan ovat mm. Tsehovin Kirsikkatarha kesäteatterifarssiksi käännettynä sekä groteski ja karnevalistinen versio Oscar Wilden Salomesta. Salome valittiin nuoria ohjaajia esittelevän Körper Studio Junge Regie -festivaalin ohjelmistoon Hampuriin.

Näyttämöllä: Annika Hartikka, Tuomas Korkia-Aho, Miro Lopperi, Esa-Matti Smolander

Ääni- ja valosuunnittelu: Pekka Kiiliäinen

Ohjaus: Juho Mantere

Esitykset

Juho Mantere: Tohtori Frankenstein voittaa kuoleman
28/14 €
Juho Mantere: Tohtori Frankenstein voittaa kuoleman
28/14 €

Tilaa Takomon uutiskirje

Teatteri Takomo lähettää satunnaisesti uutiskirjeitä. Emme spammaa.

Tietosuojaseloste